TEKNOFEST Gaziantep’te

Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST önümüzdeki yıl Gaziantep’te yapılacak.

Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST önümüzdeki yıl Gaziantep’te yapılacak.Müjdeyi festivalin düzenleyicileri arasında yer alan T3 Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar verdi.Festival 22-27 Eylül 2020’de Gaziantep Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

İki kez İ stanbul ’ da düzenlenen ve 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olma özelliğinde .

TEKNOFEST ’İN AMACI

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye´nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 15 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenleniyor.

Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine açık olan yarışmalar; uçan arabalar ve sürücüsüz arabalar gibi geleceğin teknolojilerinin yanı sıra; roket, insansız sualtı sistemleri, insansız hava araçları gibi günümüz teknolojilerine yönelik kategorileri de içeriyor.

Kazanan takımları, toplamda 3 milyon TL´nin üzerindeki ödüllerin yanı sıra projeleri için verilecek olan teknik danışmanlık ve malzeme desteği de bekliyor.

KATILIMCILARI BEKLEYEN ÖDÜL VE DESTEKLER

Üniversite öğrencilerine yönelik çalışmaları kapsamında T3 Vakfı, Millî Teknoloji Burs programı ile burs desteği ve Teknoloji Takımları programı kapsamında üniversite teknoloji takımlarına ekipman , altyapı, ulaşım ve teknik danışmanlık desteği veriyor.

T3 Girişim Merkezi (T3GM) çalışmaları kapsamında ise, teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde teknik ve lojistik destekler ile girişim yatırım fonları yoluyla sermaye destekleri sağlanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

T3 Vakfı, 2023 yılına dek 1001 Teknoloji Takımını ve 1001 Teknoloji Girişimini desteklemeyi hedefliyor. Yapay Zeka’dan Uçan Araba’ya ; Otonom Sistemlerden Uzay Teknolojileri’ne birçok farklı alanı içeren toplam 3 milyon liranın üzerinde ödüll ü yarışmalar gerçekleştiriliyor.

09 Ara 2019 - 22:51 - Gaziantep Haber

Mahreç  Hasan Akpınar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.