The Queen’s Gambit dizisi, satranç seti satışlarında patlama yaptı!

Geçtiğimiz haftalarda Netflix'te mini dizi olarak yayımlanan The Queen’s Gambit, satranç seti satışlarında büyük bir artışa neden oldu. Çıktığı ilk gü...

Geçtiğimiz haftalarda Netflix'te mini dizi olarak yayımlanan The Queen’s Gambit, satranç seti satışlarında büyük bir artışa neden oldu. Çıktığı ilk günden itibaren popülerliğini koruyan diziyle birlikte Google'da "Satranç nasıl oynanır?" aramaları da 9 yılın zirvesine ulaştı.

WebTekno'nun aktardığına göre, Walter Tevis'in 1983 yılında yayımlanan romanından alıntılanan yapım, 8 yaşında satranç yeteneği olduğunu fark eden Beth Harmon adında bir kızın hikayesini anlatıyor. Dizi sayesinde tüm dünyada satranca olan ilgi büyük bir oranda artarken, satranç seti satışlarında da büyük bir artış yaşandı.

The Queen's Gambit, satranç seti satışlarının yanında online satranç müsabakalarının oynandığı ve izlendiği internet sitelerine olan talebi de artırdı. Google'daki aramalara bakıldığındaysa Türkiye'de satranç aramasının, dizinin platforma yüklendiği 23 Ekim tarihinden itibaren yükseldiği görülüyor.

NETFLİX, DİZİ İSTATİSTİKLERİNİ PAYLAŞTI

Netflix'in resmi sosyal medya hesapları, geçtiğimiz günlerde The Queen’s Gambit ile ilgili istatistikler paylaştı. Netflix'in diziyle ilgili paylaştığı istatistikler şu şekilde:

  • Dizi, 92 ülkede Top 10 listesine girdi; 63 ülkede 1 numaraya oturdu.
  • Dizinin alıntılandığı roman, yayımlanmasından 37 yıl sonra The New York Times en çok satanlar listesinde yer aldı.
  • Google'da yapılan "Nasıl Satranç Oynanır?" aramaları 9 yılın zirvesine ulaştı.

29 Kas 2020 - 13:28 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.