‘Türkiye'nin en çirkini’

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'teki valilik binasının Türkiye'deki en çirkin valilik binası olduğunu söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'teki valilik binasının Türkiye'deki en çirkin valilik binası olduğunu söyledi. Binanın yıkılacağını açıklayan Gül, “Alan yetersiz kaldığı için yapılması planlanan anıtsal cami başka yere yapılacak. Buraya da orta ölçekli bir cami inşa edilecek” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi. Kent gündemini uzun süredir meşgul eden Valilik Binası ve anıtsal cami ile ilgili konuşan Gül, “Valilik binamız ve Emniyet Müdürlüğü binamız yıkılacak. Bu yıkım 2020 yılında mı olur net değil. Bizim Valilik binamız Türkiye’deki en çirkin valilik binası. Şahinbey ve Şehitkamil hükümet konakları da Türkiye'deki en kötü hükümet konakları. Valiliği şimdilik yıkmayacağız ama yeni valilik yapacağız. Valilik temsil noktasında olan birimlerinin yer aldığı karayolları şantiyesinin olduğu yere yapacağız. Tamamlanmadan bu valilik binasına dokunmayacağız. Valilik tamamlandığında yıkacağız. Valilik binasını yıkmakla kalmayacağız, Yeni bir Emniyet Müdürlüğü yapacağız ve şu anki mevcut binayı da yıkacağız" diye konuştu.

HAYAT PİKNİK VE MANGALDAN İBARET DEĞİL

Hayatın piknik ve mangaldan ibaret olmadığına dikkat çeken Gül, kentin büyük bir meydana ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Gül, " Şehirleri şehir yapan semboller vardır. Gaziantep'te çok güzel meydan var diyemeyiz. Valilik ve emniyeti yıktıktan sonra burada yapılaşma olmayacak ve alanı meydan yapacağız. Yeni yapacağımız valilik binasının önünde de 10 bin metre kare yeşil alan olacak. Gaziantep'e gelip valilik önünde fotoğraf çekip paylaşayım diyen yoktur. Çünkü öyle bir güzelliğimiz yok. Ama yeni yapacağımız güzel binamız ile bu da olacak" şeklinde konuştu.

ANITSAL CAMİ BAŞKA YERE YAPILACAK

Vali Gül, mevcut Valilik Binası yerinin anıtsal cami için yeterli olmadığını söyledi. Anıtsal caminin şehrin başka bir yerinde yapılacağını belirten Gül, Valilik alanine da orta ölçekli bir cami yapılacağını açıkladı. Gül, “Alan yeterli gelmiyor. Cami inşaatına yetecek kadar alan var ancak böylesine anıtsal bir binanın önünün açık olması ve görünür olması gerekiyordu. Millet Bahçesinin yanına 2000-2500 kişilik bir cami yapılması, anıtsal caminin de şehrin yeni imara açılan bir bölgesinde çevresinde geniş bir alanı olacak şekilde inşa edilmesi. Çünkü şehir meydanımız yok. Bunu herkes kabul ediyor. Şimdi gündemimizde Millet Bahçesi ve yanında 2 bin kişilik bir cami, daha uygun bir yerde de anıtsal bir cami” dedi.

EĞİTİMDE TARTIŞILACAK PROJE

Vali Gül TEOG sınavına girecek olanlara sınırlama getirileceğini ve yaklaşık yüzde 10’luk bir dilimin sınav yerine önüne 7 seçenek sunulacağını söyledi. Gül, “150 bin kişinin girdiği sınavda Fen Lisesi’ne 120 kişi alınıyor. Yüzde 90’lık kesime giremeyen bir öğrenciyi illa ki Fen Lisesi kazanacaksın denilemez. Hem öğrenciler için hem de aileler için beklenti oluşuyor. O sınava giremeyeceklere ister düz lise, ister imam hatip seçenekler sunulacak. Herkes doctor olamaz. Her çocuğunkendisine göre özellikleri ve yetenekleri var. Eğitimde alanlaşma ve uzmanlaşmaya gideceğiz” ifadelerini kullandı.

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORSUNUZ

Gazetecilerin zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden Gül, “Sizler gerçekten tarifi imkânsız işlere imza atıyorsunuz. Yeri geldiği zaman bir dokunuşla bir mazlumun hayatını değiştirebiliyorsunuz. Onun için toplum tarafından saygınlığı çok olan meslekler arasındasınız. Bu kentte yaşayanların yerel basına sahip çıkması lazım. Dünyanın hiçbir yerinde ücretsiz haber akışı yoktur. Yani bir yerden haber okuma hizmeti alıyorsanız mutlaka bunun bir bedeli vardır. Bu bedel abone olmak ve gazete satın almakla olur. İnşallah bu anlamda yerel gazeteler daha fazla destek alır” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen kahvaltıya Vali Gül'ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez ile gazeteciler katıldı. Gazetecilerin önemli bir görev yaptığını anlatan Vali Gül, zor şartlarda çalışan basın mensuplarını takdir ettiğini kaydetti. (OKAN ÇELİK – CİHAT ÖZTÜRK)

10 Oca 2020 - 23:39 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.