Uluslararası Örnekler ile Yapay Zekâ ve Eğitim uygulamaları

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, “Yapay Zekâ ve Eğitim Uygulamaları” konulu disiplinler arası bir webinar serisine imza attı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, “Yapay Zekâ ve Eğitim Uygulamaları” konulu disiplinler arası bir webinar serisine imza attı. Zoom video konferans platformundan gerçekleşen ve eşzamanlı olarak Youtube’da canlı yayınlanan webinarlarda yapay zekâ, uluslararası düzeydeki uygulamalı örneklerle ele alındı.

Disiplinler arası Webinar, Uzmanları Buluşturdu

Disiplinler arası konunun uzmanlarını bir araya getiren webinarlar; HKÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysi İşler ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekerek’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Webinarın ilk bölümünde; ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Kalkan, “Yapay Zekâ ve Temel Kavramları, Yapay Zekânın Kullanım Alanları”, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi BÖTE Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Şişman, “Dünyada ve Türkiye’deki Örnek Yapay Zeka Uygulamaları”, Aksaray Üniversitesi BÖTE Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Kadir Pala,”Eğitim Sisteminde Yapay Zekânın Yeri ve Önemi” konularında önemli açıklamalarda bulundular. Soru-cevap şeklinde devam eden webinarın ikinci bölümünde panelist olan HKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Kelleci, “Öğretmen Yetiştirmede Yapay Zekâ Uygulamaları”, TC. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Gökhan Yücel ise “Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları/Projeler/Eğitimler” başlıklı konuları ile webinara alternatif bakış açıları sundular.

Yapay zekânın eğitimde kullanımına yönelik proje eğilimlerinin de tartışıldığı disiplinler arası webinarın koordinatörlüğünü yapan HKÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Kelleci ise “Webinarımız, Üniversitemizin eğitimde yapay zekâ konusunda yapacağı ileri çalışmalar için bir başlangıç oluşturmuştur. Webinarlarımızın düzenlenmesine öncülük eden HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk’e ve katkı sağlayan tüm konuşmacılara teşekkür ederiz” dedi.

Yapay Zekâ ve Eğitim Uygulamalarının çok yönlü ele alındığı ve alanında uzmanlar tarafından masaya yatırıldığı webinarlar, zengin konu başlıkları ile bilgi şölenine dönüştü.

03 Ara 2020 - 15:35 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.