Üniversite Atmosferi Motive etti

Türkiye’nin ve Gaziantep’in farklı bölgelerinden lise öğrencileri, üniversite atmosferini yerinde yaşamak için Hasan Kalyoncu Üniversitesini (HKÜ ziyaret etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda HKÜ, Adana Kozan Sis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden rehber öğretmenleri eşliğinde gelen elli kişilik öğrenci grubunu ağırladı.

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN HKÜ ZİYARETİ

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber lise son sınıf öğrencileri de üniversiteli olabilmek için gün saymaya başladı. Üniversiteye hazırlık aşamasında ki lise öğrencilerine tercihlerinde yardımcı olabilmek ve üniversite atmosferini daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla HKÜ’yü ziyaret eden öğrencilere, gezi programında ilk olarak HKÜ Kampüsü tanıtıldı. Gezi ile birlikte öğrenciler, hem moral depoladı hem de üniversite hayatını yakından inceleme fırsatı buldu.

TÜM KAMPÜS TANITILDI

Üniversite kampüsü içindeki binaları gezen üniversite adayları, gezi içinde verilen tanıtım semineri ile HKÜ’nün; tarihçesi, eğitim yapısı, kampüsün öğrencilere sağladığı imkanlar, burs olanakları, sosyo-kültürel faaliyetleri, Farabi-Erasmus (yurtiçi-yurtdışı eğitim)programları hakkında detaylı bilgiler aldı.

Üniversiteyi yerinde görmenin motive olmaları açısından daha yararlı olduğunu düşünen öğrenci grubuna gezi programı çerçevesinde HKÜ’nün; sağlık bilimleri fakültesi, mühendislik fakültesi ,eğitim fakültesi, iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesi, hukuk fakültesi, güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi, iletişim fakültesi, yabancı diller yüksekokulu, meslek yüksekokulu, Mütercim Asım Kütüphanesi, fitness center ve tüm kampüs alanı gezdirildi.

Gezi sonunda üniversiteyi ziyaret eden öğrencilere,HKÜ’nün materyallerinin bulunduğu hediye paketi dağıtıldı. Gaziantep’te HKÜ gibi bir eğitim kurumunun bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, gezi programı sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

16 Eki 2018 - 21:50 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.