Üreticiye can simidi

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Yarısı Sizden, Yarısı Bizden, Tamamı Sizin” sloganıyla başlattığı kırsal kalkınma yatırımları ve tarımsal üretimi desteklemelerine devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Yarısı Sizden, Yarısı Bizden, Tamamı Sizin” sloganıyla başlattığı kırsal kalkınma projeleri kapsamında 2014 yılından bu yana 311 projeye 137 milyon 500 bin hibe desteği verdi.

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Yarısı Sizden, Yarısı Bizden, Tamamı Sizin” sloganıyla başlattığı kırsal kalkınma yatırımları ve tarımsal üretimi desteklemelerine devam ediyor. ‘Yarısı sizden, yarısı bizden, hepsi sizin’ projesi çiftçilerin can simidi olurken, üretime de büyük katkı sağlıyor. Proje kapsamında bu yıl başvurusu yapılan 70 projede29’u kabul edilirken, 26 milyon 400 bin lira destek sağlanacak. Proje için sözleşmelerin de bir hafta içerisinde onaylanması bekleniyor.

70 PROJENİN 29’U ONAYLANDI

‘Üretime değer veriyoruz’ diye sözlerine başlayan l Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, son 4 yılda kırsal kalkınma projeleri kapsamında 282 projeye 111 milyon lira hibe verdiklerini açıkladı. 2019 yılında 15 projeye 11 milyon ödediklerini hatırlatan Karayılan, “Bu yıl 29 projeye 26 milyon 400 bin lira hibe veriyoruz. Sözleşmeleri, de bir hafta veya 10 gün içerisinde imzalanacak. Başvuru sayısı 70 idi. Bunların 29’u onaylandı” ifadelerini kullandı.

5 YIL DENETLENİYOR

Gaziantep’in 2 yıl üstte Türkiye ikincisi olduğuna dikkat çeken Karayılan, projelere çiftçilerin büyük il gösterdiğini söyledi. Karayılan, “Bu projede üreticilerimize destek oluyoruz. Ben göreve deldiğim günden bu yana 311 projeye 137 milyon 500 bin hibe desteği sağladık. Geçen yıl 15 projeye 11 milyon ödenmişti. Biz bu projelerin takibini de 5 yıl boyunca yapıyoruz. 6 ayda bir kontrollerimiz oluyor. Eğer şartları yerine getirmeyenler varsa, verilen hibe geri alınıyor. Hibe desteğimizi alan aktif olmak zorunda. Yoksa gereken cezalar kesiliyor” ifadelerini kullandı.

18 Şub 2020 - 08:40 - Ekonomi

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.