Veterinerler aktör rolünde

Gaziantep Valisi Davut Gül, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Gaziantep Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada veteriner hekimliğin vicdani, insani ve ekonomik olmak üzere üç boyutunun bulunduğunu kaydetti.

Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda salondakilere hitap eden Vali Gül, “Hayvanların canlı olduğunu, hasta olabileceklerini ve acı çektiklerinin farkında olarak onların acılarını dindirme, tedavilerine yardımcı olmada veteriner hekimlerimizin sunduğu katkıların ve yüklendikleri vicdani sorumluluğun farkındayız” dedi.

Veteriner hekimliğin ekonomik anlamda da önemli bir yer teşkil ettiğinin altını çizen Gül, “Ekonomik olarak değerlendirdiğimizde ise sadece üreticileri, çalışanları değil tüketicileri de ilgilendiren bir sektör olduğunu görüyoruz. Veteriner hekimler başarılı olduğunda, hayvancılıkla iştigal eden müteşebbisler başarılı olduğunda, tüketiciler daha sağlıklı, daha güvenilir, daha ucuz gıdaya ulaşmış olacaklar. Sektör olarak bu alanda üretim yapan, sanayi anlamında kullanan kişiler, yine işlerinin sürdürülebilir olması ve pazarda rekabet edebilir olması birbirine bağlanan zincirler gibidir. Bu açıdan veteriner hekimlerin sorunları, bir anlamda ülkenin, dünyanın sorunu. Tüketici olarak, idareci olarak, üreticiler olarak bizlerin sorunu. İnşallah bu toplantıda alınan kararlar bundan sonraki toplantılar için bir başlangıç olmuş olur” dedi.

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, bölge toplantılarının üçüncüsünün Gaziantep’te yapıldığını dile getirerek toplantıda hayvan sağlığı, refahı, ıslah ve beslenmesi, hayvancılık politikaları ve sonbaharda gerçekleştirilecek 3. Tarım Şurası gibi sektörü yakından ilgilendiren çeşitli konuların ele alınacağını söyledi.

Eroğlu, “Türk Veteriner Hekimleri Birliği, insanlarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmenin olmazsa olmazı olan güvenli ve güvenilir hayvansal gıdayı yeterli miktarda tüketilmesini vazgeçilmez buluyor. Sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda, sağlıklı insan ve sağlıklı toplum hedefi için veteriner hekimliğin aktör konumunda olduğunu hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Gaziantep-Kilis Oda Başkanı Yunus Emre Özdede ise oda başkanları toplantılarının mesleğin icrası ve meslek konularının konuşulması noktasında önem arz ettiğini belirtti.

Konuşmalar sonrasında Veteriner Hekimlik mesleği ve sektör üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

30 Tem 2019 - 16:43 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.