Voleybol kültürüne sahip insanlarla çalışıyoruz

“Adam Voleybol Spor Kulübü’nde olmaktan çok mutluyum. Çünkü burada voleybol kültürüne sahip insanlar çalışıyoruz” diyen başarılı smaçör Esra Betül Çetin ile voleybol kariyerini, takımın play off sürecini ve Gaziantep’i konuştuk.

“Adam Voleybol Spor Kulübü’nde olmaktan çok mutluyum. Çünkü burada voleybol kültürüne sahip insanlar çalışıyoruz” diyen başarılı smaçör Esra Betül Çetin ile voleybol kariyerini, takımın play off sürecini ve Gaziantep’i konuştuk.

Kendinden bahseder misin? Voleybol hikayen nasıl başladı?

Voleybol hikayem ilk okulun bahçesinde futbol oynarken hocamın beni keşfetmesiyle başladı. Hocam boyum uzun diye voleybol oynamamı tavsiye etti. Daha sonra okula gelen bir kaç kişi seçmelerde bulundu. Çok fazla kişi arasından seçilerek Karayolları Spor Kulübü’nün alt yapısında kariyerime başladım. Bu olay Ankara’da geçiyor. Daha sonra plaj voleybol antrenörleri tarafından Milli Takıma davet edildim. Ve üç yıl kadar plaj voleybolu oynadım. Çeşitli Dünya, Balkan, Avrupa turlarında güzel başarılar elde ettik. Bu süreçten sonra Karayolları’nda tekrar salon voleyboluna döndüm. Karayolları’nda Sultanlar Ligine çıkma başarısı gösterip orada iki yıl mücadele ettim. Bu yıl ise Adam Voleybol’dayım. Burada olmaktan çok mutluyum. Kulübümde, voleybol vizyonuna sahip insanlarla beraber çalıştığım için ayrıca mutluyum. Takımın, voleybol dışında da bana ve özel hayatıma çok şey kattığını düşünüyorum.

YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Sezon bitti, play off sürecindesiniz. Neler söylemek istersin?

Biz bu sezona bir amaçla başladık. Neydi bu? Sultanlar Ligi hedefi. Arkadaşlarımızla birlikte bu takımda bir araya gelmemizin yegane amacı buydu. Şu anda bu yolda büyük adımlar kat ettik. Buraya kadar gelen süreçte aramıza katılan aramızdan ayrılan bir sürü kişi oldu. Bu aslında çok zor bir şeydi. Ayrılıklar her zaman zordur. Fakat ayrılanların yerine gelenlerin bizimle aynı hedef için mücadelesi bizi bu süreçten koparmayan bir sevgi gibi oldu. Aramıza katılan arkadaşlarımızın uyum süreci kısa sürdü. Gelen takım arkadaşlarımın kişilik olarak uyumlu ve profesyonel kişiler olması bizim için bir avantajdı. Hedefimizden hiç sapmadık. Emin adımlarla yürüyoruz. Arkadaşlığımız olsun, kulübün şartları olsun her şey yolunda gitti. Umarım bu güzel enerji finallerde devam eder.

YORGUNLUĞUMUZU HEYECANIMIZ BASTIRIYOR

Finallere kaldınız. Sizi finallerde zorlu rakipler bekliyor. Bu konudaki düşüncelerini ifade eder misin?

Şu an için aslında çok heyecanlıyız. Stres diyemeyeceğim ama güzel, tatlı, küçük bir heyecan var. Bu durum her sporcunun yaşamak istediği üst düzey bir turnuva. O yüzden de full konsantre gidiyoruz. Antrenmanlarda çok yoğun ve hedefimize odaklı şekilde çalışıyoruz. Yorgunluğumuzu, heyecanımız bastırıyor. Çok az bir süremiz kaldı. Takım olarak finallerde iyi bir performans gösterip, hedefimize ulaşmak istiyoruz.

NELER YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ

Finaller için özel bir hazırlığınız var mı?

Aslında şöyle oturup konuşmuyoruz şunu yapalım bunu yapalım demiyoruz çünkü burada herkesin bu süreçle ilgili geçmişi ve play off serüveni var. Takım olarak nasıl davranmamız gerektiğinin farkındayız. Özel hayatından, uykusundan, yemeğine, dinlenmesine kadar herkes her şeyin bilincinde. Bu süreç biraz da psikolojik ve teorik durum olduğu için toplantılar yapıyoruz. Antrenmanlarda da bu duruma yönelik ekstra bir performans ve bir adaptasyon süreci gelişiyor. Bu şekilde bir hazırlık sürecimiz var.

GAZİANTEP, CEMAL SÜREYA ŞİİRLERİ GİBİ

Gaziantep’te yaşamak nasıl bir duygu?

Voleybol dışında Gaziantep’in hayatıma çok fazla şey kattığını söyleyebilirim. Gaziantep güzel bir şehir. Eğer isterseniz bu şehirde kendinize ait güzel yaşam alanları kurabilirsiniz. Bu şehir bana Cemal Süreya’nın şiirlerini anımsatıyor. Sevmem için neden var. Gaziantep aynı zamanda güzel arkadaşlıklar, dostluklar kurduğum şehir. O yüzden bu şehiri sevmemde çok büyük bir artılar var.

Gaziantep’i 5 kelime ile anlatabilir misin?

Rumkale, Zeugma Müzesi, beyran, yuvarlama, katmer.

31 Mar 2022 - 17:10 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.