Voleybolun markası: Merinos

Türkiye’de voleybolun markası olmayı başaran Merinos, adeta voleybolcu fabrikasına dönüştü.

Türkiye’de voleybolun markası olmayı başaran Merinos, adeta voleybolcu fabrikasına dönüştü. “Spor sevdalısı” olarak gösterilen Merinos Bayan Voleybol Takımı yönetim kurulu üyesi Sevgi Erdemoğlu da takımın en önemli destekçisi. Hedef ise birinci lig.

Merinos Bayan Voleybol takımının altyapısı gün geçtikçe büyüyor. Altyapı takımlarının yanı sıra bu sezon A takımı da güçlendiren Merinos 1. Lige çıkmayı hedefliyor. Kulübün yönetim kurulu üyesi olan Sevgi Erdemoğlu bu sezon takımla yakından ilgileniyor. Oyuncularla zaman zaman bir araya gelen Sevgi Erdemoğlu, takımda ki motivasyonu ve birlik beraberliği en üst seviyelere çıkarıyor. 2012 yılında kurulan ve Gaziantep’e voleybolu sevdiren Merinos Bayan Voleybol takımı, çok önemli bir ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ne de imza atıyor. Kızları küçük yaşlardan itibaren sporla tanıştıran mavi beyazlılar, 7 yılda 500 kız çocuğuna voleybol eğitimi verdi. Merinos Bayan Voleybol Takımı yönetim kurulu üyesi Sevgi Erdemoğlu, eğitime çok önem verdiklerini belirterek, “Bizim için her zaman öncelik eğitim. Eğitime çok önem veriyoruz. Sonra biliyorsunuz Gaziantep’te sosyal alandaki daralmadan dolayı kız çocuklarının biraz geriye itildiğini gördük. Bunu sporla desteklemek istedik. Voleybol da bunu gerçekleştirmeye başladık. Tabi başka branşlarda olabilirdi ama voleybol tercihimiz oldu ve hocamız Ali Bağcı ile yola çıktık” diye konuştu.

“KIZ ÇOCUKLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Kız çocukları denilince ilk akla gelen sporunvoleybol olduğunu belirten Erdemoğlu“Basketbol da tercih edebilirdik ama kız çocuklarının en çok gitmek istediği spor dalı voleybol. Benim de çok sevdiğim bir spor dalı voleybol. Bu sezon takımımıza güveniyoruz. Sık sık maçlara giderek kızlarımıza destek olmaya çalışıyorum. Final maçları öncesi takımda moralleri yüksek tutmaya çalışıyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde takımla bir araya gelerek bakım günü düzenledik ve onları güzelleştirdik. Tabi bende dahil oldum kendilerine. Benim için önemli olan mutlu olmak. Mutlu olan insan her şeyi başarır, ben olaya bu yönden de bakıyorum. Sonuna kadar güveniyoruz kendilerine. İnşallah hafta sonu Adana’dan güzel sonuçlarla gelerek bir sonraki final maçlarına kalacağız” diye konuştu.

MERİNOS ’ UN SPORA DESTEĞİ SÜRECEK

Voleybolun Gaziantep’te uzun yıllar var olması için Erdemoğlu ailesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirten Erdemoğlu, “ Şuan ki ilk hedefimiz takımı bir üst lige çıkarmak. Bunun yanında altyapıdaki kızlarımızın yetişmesi ve geleceğin sporcuları olmalarını sağlamak için desteklemeye devam edeceğiz. Onları küçük yaşta alıp eğiterek iyi bir yerlere gelmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Şuan da tüm kategorilerde oynayan takımlarımız çok iyi sonuçlar alıyor. Gruplarında sürekli şampiyon oluyorlar. Genç kızlarımızı geleceğe büyük yatırım olarak görüyoruz” dedi.

BİREYSEL OLARAK KİCK BOKS YAPIYOR

Sporla çok yakından ilgilendiğini belirten Erdemoğlu, “ Ben çok hareketli bir kişiliğim. Daha önce de çok fitness yaptım.. ama şimdi kick boks yapıyorum. Bu sporun bu kadar keyifli olduğunu bilseydim çok önceden başlardım. Ve şimdi kick boksta maçlara bile çıkardım. Biraz geç başlamam buna engel oldu. Zamanım olduğunda kendimi spor salonunda bulunuyorum. Sporun i çinde biri olmak keyif veriyor” ifadelerini kullandı.

AZ PARAYLA ÇOK İŞ

Az parayla çok işler yaptıklarını dile getiren Erdemoğlu, ailelerin çocuklarını güvenerek yolladıklarını söyledi. Erdemoğlu, “ Az parayla çok iş yaptığımızı söyleyebilirim. Aileler buraya çocuklarını hiç çekinmeden gönderiyorlar. Burada Merinos’un bir marka olması herkese güven veriyor. Tabi 6 yıldır da bunun devam etmesi tercih edilen bir yer olarak görülüyor. Ali bey kız çocuklarına çok değer veren birisi. Onun kız çocuklarıyla duygusal ayrı bir bağı var. Biz iki kız kardeşiz. Bir erken kardeşimiz var. Bizle birlikte bütün kız çocuklarını benimseyip hep bünyesine almak istiyor. Günümüzde kadınlar hep ikinci planla tutuluyor. Halen öldürülen, darp edilen çok sayıda kadınlarımız kızlarımız var. Bunlarında önüne geçebilmek için eğitim diyor uz, başka da bir şey demiyoruz” şeklinde konuştu.

HEDEF 1. LİG

Merinos Bayan Voleybol takımı 2. Lig’de oynadığı normal sezonu namağlup bitirerek yarı final maçlarına katılmayı hak etti. Mavi beyazlılar hazırlıklarını tamamlayarak maçların oynanacağı Adana’ya gitti. Kulübün yönetim kurulu üyesi Sevgi Erdemoğlu final maçları öncesi takıma moral vermek için bakım günü düzenledi. Kızlarla keyifli bir gün geçiren Sevgi Erdemoğlu, takıma güvendiğini ve 1. Lige çıkacaklarını söyledi.

07 Mar 2019 - 21:54 -

Mahreç  Sedat Torun


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.