Yusuf Yerkel'in tekmesi dünya gündeminde

301 işçinin öldüğü Soma maden kazasının yaşandığı günlerde polislerin yere yatırdığı protestocu bir madenciyi yerde tekmeleyen ve ardından 'Ayağım inc...

Yusuf Yerkel'in tekmesi dünya gündeminde
Haber albümü için resme tıklayın

301 işçinin öldüğü Soma maden kazasının yaşandığı günlerde polislerin yere yatırdığı protestocu bir madenciyi yerde tekmeleyen ve ardından 'Ayağım incindi' diyerek rapor alan dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür yardımcısı Yusuf Yerkel'in Frankfurt Başkonsolosluğu'na Ticari Ateşe olarak atanmasına tepkiler sürüyor.

Yusuf Yerkel'in, aylık 6 bin euro maaş ve ek haklarla birlikte Ticaret Ataşesi olarak atanması uluslararası basında da yer buldu.

Alman, Hollanda, İngiltere, Fransa, Belçika, Avusturya medyası konuya ilgi gösterirken başlıklar, “Erdoğan'ın işçi tekmeleyen danışmanı Frankfurt'ta iş buldu” ya da “Tekme atan danışman Avrupa'ya tayin edildi” başlıkları kullanılıyor.

Sendikaların ve politikacıların tepkileri de haberlerde yer alıyor.

Tekmeci Yusuf Yerkel'in tayinine üç ay önce karar verildiği, Ticaret Bakanlığı'nın bu yöndeki önerisinin Dışişleri Bakanlığı tarafından uygun bulunduğu, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçtiği öğrenildi.

12 Oca 2022 - 06:39 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

TALAT ORHAN - BAŞKAN BU OLAYI BİLMİYORSA BİRİ HATIRLATIP BU ATAMANIN DURDURULMASINI SAĞLAMALI

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ocak 06:39