100 BİN TABLETE NE OLDU?

300 fabrika polemiği, bence şehir yöneticilerinin enerjisini, bu yöne çok fazla harcamalarına sebep oldu. Başkaca çözüm bekleyen, acil işleri biraz geciktirdi!

İşte onlardan birisi, EBA TV'ye giremediği için ders işleyemeyen minikler...

İnterneti ve bilgisaları olmadığı için derslere giremeyen öğrencilerimiz, Vali amcalarının söz verdiği tabletlerine kavuşamadı hala!..

Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül’ün eğitime olan hassasiyetinden şüphem yok… O’nu sorgulamam bile…

100 bin hedef konulmuştu, ilk bir-kaç gün içerisinde de 60 bin rakamına ulaşıldı zaten... Sonrasıyla ilgili bilgimiz olmadı ya da ben duymadım.

Belki de 100 bini bulmuştur.

Sayın Valim;

Tabletlerin geleceğinden kuşkumuz yok ta, ödevler ve konular bir bir kaçıyor!..

Çocuklar, tabletleri bekliyor, haberiniz olsun!..

HIZLI TREN VE GAZİRAY

Hızlı trenin Adana'dan Gaziantep'e uzanan hattında çalışmalar son sürat devam ediyor. Osmaniye yakınlarında hummalı bir çalışma var ve adım adım Gaziantep'e geliniyor.

Bu tür projeler kolay değil, iğneyle kuyu kazar gibi ilerleyeceksiniz. Açıklanan tarih 2023 ama inşallah o tarihe kadar biter.

İnşallah diyorum; çünkü Gaziantep'te, bir ulaşım projesi var ki yıllardır bitmek bilmedi. Asım Güzelbey’in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, 2013 yılında ihaleye çıkartılacağı müjdesi verilen Gaziray adeta yılan hikayesine döndü.

Çünkü o müjdenin üzerinden tam 7 yıl geçti. Ulaştırma Bakanlığı'nın ihalesiyle başlayan süreç bitmek bilmedi. Güzelbey'in siyasi ömrü de projenin sonunu görmeye yetmedi zaten.

Fatma Şahin bakanın ilk Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki ilk döneminde de, projede, hızlı bir ilerleme olmadı ama ikinci dönem ve özellikle son 1 yılda yoğun ve hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yıl sonuna bitirileceği söylenmişti. Biter mi bitmez mi bilmiyorum ama süre bayağı daraldı. Tahminim, bu yılın sonuna da yetişmeyeceği yönünde ama inşallah yanılırım.

Gaziray tamamlandığında, hem OSB'nin hem de şehrin yeni yerleşim bölgesi Fıstıklık ile stadyuma toplu ulaşım sorunu da ciddi anlamda rahatlamış olacak.

SUMUDİCA ZOR ADAM VESSELAM!..

Gaziantep FK'nın başında bir teknik adam var ki, futbolu bir şov olarak gördüğünden olsa gerek, maçları adeta bir taraftar gibi yaşıyor.

Öfkesini de, sevincini de sahann içerisinde yaşıyor.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var derler ya, Gaziantep FK'daKulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sumudica'nın aksine, sevincini ve hüznünü kendi içinde yaşayan, işin şov kısmını sevmeyen bir başkan.

Büyükekşi, göreve geldiğinde bu hoca görevdeydi. Kompleks yapmadı, çalışmaya devam etti. Çılgınlıklarını, kulübü zor durumda bırakan davranışlarına ses çıkarmadı, hatta sahip çıktı.

Son Trabzon maçında son dakikada gelen bir puan sonrası, Sumudica'nın Antep oyun havası eşliğindeki dansı, Trabzonlu yöneticilerin tepkisini çekince, yönetim ilk kez hocayı uyardı.

Hoca da, mesajı aldı olası bir kriz tatlıya bağlandı.

Ama Sumudica zor adamdır vesselam. Kriz anlarında onu kontrol edebilene aşk olsun.

Yaptığı çılgınlıkları, bir uyarıyla frenleyeyip, törpüleyebileceğini hiç sanmıyorum. Başkan da, hocayı göndermek istemiyor. Bu yüzden Sayın Büyükekşi'nin de Sumudica'nın kriz çıkarmaması için her maçta dua edeceğine inanıyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.