99. KURTULUŞ YILINDA GAZİANTEP…

A ntep Gazi olmadan önce, 1 Nisan 1920 yılında başlayan Fransız işgali başladı. Bu işgale karşı savunma ve direniş 11 ay sürdü.

Bu süreçte Antep 6317 şehit verdi.

Her türlü yoklu k ve açlık yaşandı.

Anteplinin destan direnişiyle ve Ankara Antlaşması sonunda, 25 Aralık 1921 yılında özgürlükle kucaklaştı.

Ve adı , meclis kararıyla gazilik unvanı verilerek Gaziantep oldu.

O yıldan bu yana Gaziantep, halkının çabası ve girişimci ruhuyla büyük bir sanayi kenti oldu.

Günümüze gelirsek;

Gaziantep, aldığı göçle ve yanlış bir dış politika sonucu olarak sığınmacı artışıyla Gaziantep olmaktan çıktı neredeyse.

Savunma sırasında Şahin Bey, Karayılan, Küçük Kamil (Şehit K amil) gibi yurtseverlerin içinde olduğu direnişçilerden, 11 ayda 6317 şehit veren Gaziantep’in , bugün 99. Kurtuluş yılını kutluyoruz.

Kimse alınmasın, gücenmesin ama Şahin Bey, Karayılan, Küçük Kamil (Şehit Kamil) ve 6317 şehit, bugünkü Gaziantep’i görseler, “biz size böyle bir Antep mi teslim ettik?” diye yüzümüze tükürürler.

O yurtseverleri saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Işıklar içinde uyusunlar.

Kutlu olsun.

Neden kısa yazdığım sanırım anlaşılmıştır…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Toprak - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.