CORONAYI NEDEN UMURSAMIYORUZ!

Her gün onlarca kişi hayatını kaybetmeye devam ederken, rakamlara şöyle bir göz atıp, geçiyoruz… İlk günlerde, her akşam Sağlık Bakanı’nın açıklamalarını merakla beklerken, şimdi onu bile umursamıyoruz!

Durum bu kadar vahim iken, dünya coronavirüs ile yatıp kalkarken, bize ne oluyor da bu kadar rahat davranıyoruz?

Bu sorunun cevabını inanın bulmakta zorlanıyorum!..

5 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişken, vaka sayısı her gün artarak katlanmaya devam ederken ve 200 bin rakamlarını görmüşken, niye böyleyiz ki?

Bugün de, içinizi karartacak cümlelerle başladım yazıma ama maalesef öncelikli konumuz coronavirüs ve pandemi süreci…

Etrafımızdan, bire bir tanıdıklarımızdan o kadar çok “coronaya yakalandı” haberi alıyoruz ki, bir an ürkülüyoruz, üzülüyoruz, sonra unutuveriyoruz!..

İbretlik açıklamalar, bir kulağımızdan girip, diğerinden çıkıyor, umursamıyoruz hiçbir şeyi!..

Maskesiz sokağa çıkanları geçtim, karantinadan kaçanlar, tedbirlere uymayıp sokaklarda fink atıyor!..

Zorlamalarla hiçbir yere varamıyoruz anlaşılan!..

Şehri yönetenlerin uyarılarını dikkate almıyoruz, Vali bey ne kadar çabalarsa çabalasın, aymazlıkla saymazlık arasında gidip geliyor, bildiğimizi okuyoruz!..

Hastanelerde yer kalmadığını biliyor ve duyuyoruz. Gaziantep’teki devlet hastanelerini bırakın, özel hastanelerin bile neredeyse tamamı artık koronalı hastalara hizmet ediyor, zaman zaman yer sıkıntısı yaşanıyor ve bunlara şahit olanlar, kural tanımamakta ısrar ediyor.

Ne olacak, nereye varacak bu işin sonu, düşünmek bile istemiyorum.

Gerek ülkemizde, gerekse şehrimizde vaka sayılarının artışları, hepimize farklı duygular yaşatıyor...

Diyorum ki, ne olursa olsun, şu yanlışları tekrar etmeyelim. Sokağa adım atarken, tedbiri bırakmayalım

Bugün alacağımız her doğru karar, geleceğimizi aydınlatacak, çocuklarımıza ve hatta büyüklerimize bırakacağımız en büyük hediye olacak.

Sevgili okurlar, siz siz olun, her gün açıklanan rakamlar, kulağınıza küpe olsun. Lütfen bu işi ciddiye alın, şaka zannetmeyin!..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.