DEFOLARIMIZ!..

DEFOLARIMIZ!..

HÜSEYİN KÜPELİ

Öylesine fazla ki defolarımız, en ufak kusurlarda bile tabiat, hemen yüzümüze çarpıyor suçumuzu!..

Alınmayan önlemler, ihmal edilen kurallar, ne varsa doğanın kanunlarına aykırı olan, hepsi insanoğlunun hatası!..

Son günlerde yine depremi konuşuyoruz ya, sanki, ülkemiz deprem kuşağında değilmiş te, biz bu felaketi daha önce yaşamamış gibi!..

Geçenlerde, İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremden sonra, depremi tekrar gündemimize aldık…

Bakın, o depremden sonra, yine çıktı, defolarımız ortaya!.. Bugüne kadar, ev ödevlerini yapmayan kurumların, topluma nasıl ihanet ettiklerine tanık oluyoruz birer birer!..

Herkes birbirini suçluyor. Yok senin kabahatin, senin suçun falan filan!..

Yıllar önce bir haber yaparken, Jeoloji Mühendisi arkadaşımız “Yahu Hüseyin bey, daha bizim belediyelerin kadrosunda jeoloji mühendisi yok. Sen hangi önlemden bahsediyorsun” dediğinde çok şaşırmıştım!

1999 yılının üzerinden tam 20 yıl geçti çünkü, bir arpa boyu yol kat edemediğimiz ortada iken, üzülerek söylüyorum, bir müddet sonra yaşananların hepsini unutup, hayatın olağan akışına bırakacağız kendimizi!..

Biliyoruz bunu, kendi kendimizi kandırmaya gerek yok!..

Tabiat, defolarımızı her defasında şamarla, yüzümüze vurmasına rağmen, tedbirleri artırmak yerine, kolay olanı seçeceğiz yine!..

Tedbir alması gereken büyüklerimiz(!) önce birbirini suçlayacak, sonra mangalda kül bırakmadan konuşmaya devam edecek. Biz, çaresizliklerimiz ile baş başa kalacağız!..

Halbuki, boş boş konuşmak yerine, gerçekten yapılması gereken o kadar çok fazla şey var ki!.. İnanın, belki de kaybedecek 1 tek saniyemiz bile yok!..

Bürokrasinin başındakiler görevini yapmıyorsa, en azından biz vatandaş olarak kendi tedbirimizi alalım. Evlerimizi kontrol ettirelim. Dayanıklı hale getirelim. Olası bir deprem anında nasıl davranmamız gerektiğini bilelim. Bilinçlenelim, çocuklarımızı eğitelim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.