Gazişehir? Neden olmasın!

Gaziantepspor’un 2016-2017 sezonunda küme düşmesinin ardından, 2 yıllık bir aranın ardından, şehir tekrar süper lige dönüyor. Bu kez isim Gazişehir…

Günümüzün modasına ayak uydurarak, kadrosunu yabancı orjinli futbolcularla dolduran Gazişehir, süper ligdeki ilk sezonunda ne yapar, ne eder, elbette lig başladığında daha net olarak göreceğiz.

An itibariyle, takımı takip eden arkadaşlarımızdan elde ettiğimiz bilgiler, kadronun eksik olduğu, mutlaka takviye yapılması gerektiği yönünde.

Süper ligin geçmişine baktığımızda, çoğunlukla, ilk sezon çıkan takımların, düşmeye daha yakın olduğu gerçeğini görsek te, akılcı politikalarla, bu takım ligde kalıcı bir hale gelebilir.

Geçmişte, tıpkı Gaziantepspor’un yaptığı gibi, ligin gediklileri arasında kalabilir. Dile kolay, 27 yıl bu ligde oynamak her takıma nasip olmadı.

BORÇSUZ KULÜP OLMANIN AVANTAJI

Başkan Adil Konukoğlu ve yönetimi, gerçekten de işini gücünü bırakıp, futbola zaman ayıran ve bir anlamda fedakarlık yapan bir ekip… Başta Başkan olmak üzere, bir çoğu işinden gücünden fedakarlık yaparak, kulüple ilgileniyor.

Gazişehir’in yönetimine baktığımızda, Türkiye’nin en zengin yönetimi olduğunu görebiliyoruz. Bunun ötesinde, süper ligde borcu olmayan kulüp neredeyse hiç yok. Gazişehir futbol takımı, mali yönünü avantaja çevirerek, kendisine buna göre bir sıralamada konumlandırabilir.

CAMİASIZ TAKIMLAR BAŞARILI OLAMAZ

Son yıllarda bir Başakşehir istisnası görülse de, camiası olmayan takımların süper ligde başarılı olabilmeleri çok zor.

Dolayısıyla, Gazişehir’in de bir camia takımı kimliğine bürünebilmesi için, taraftar desteğini mutlaka ama mutlaka arkasına alması gerekiyor.

Son Hatay finalinde olduğu gibi, taraftarlar, iç saha maçlarında tribünü doldurur ve takımını yalnız bırakmazsa, başarı daha kolay gelir.

Yok bu sağlanamaz, tıpkı 1.ligdeki gibi 500-600 kişilik gruplara maç oynanırsa, takım sahaya bir eksikle çıkar ve motivasyon ayağı eksik kalır. Bu anlamda, taraftarlarla bütünleşecek organizasyonlara daha fazla ağırlık verilmesi kanaatindeyim.

Umarım, Gazişehir, bir zamanlar Gaziantepspor’un yaptığı gibi, ligde rakiplerinin korkulu rüyası olur ve Avrupa kupalarında bayrağımızı dalgalandırır.

Neden olmasın?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.