Tekerlekli sandalye üzerinden Avrupa’ya uzanan başarı öyküsü

Çok klişe bir cümle ile başlayacağım yazıma… Engellileri yılın sadece belirli günlerinde hatırlıyoruz.

Onların içerisinde rol model olan ve olabilecek, başarı öykülerini yeterince aktaramıyoruz?

Bunlardan birisi de meslektaşım, uzun yıllardır mesai arkadaşlığı yaptığım Ramazan Taşkın… Gazişehir Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının uzun yıllardır Genel Menejerliğini yapıyor. Başarılarını hep göz ucuyla takip ediyor “Bu hafta ne yaptılar, kimi yendiler” diye, özellikle galibiyet mesajlarını merakla bekliyorum.

İyi işler çıkartıyorlar doğrusu ama medya desteği sanki biraz onun kişisel gayret ve çabalarıyla oluyor gibi… Süper ligde devasa bütçelerle mücadele eden Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi köklü takımlarla her sezon kafa kafaya mücadele ediyorlar. Ama aldıkları sonucu küçümsüyoruz sanki!.. Oyuncuları öyle, büyük rakamlarda almıyor ama oldukça başarılılar. Geçen yıl Avrupa kupalarına katıldılar. Yunanistan’daki grup maçlarını namağlup tamamladıktan sonra İspanya’daki şampiyonaya katılmaya hak kazandılar. Orada da finalde yine bir Türk takımına kaybederek, Avrupa ikincisi oldular. Belki PR’ını iyi yapan bir takım olsa, havaalanında çiçeklerle karşılanırdı ama onlar sessiz sedasız döndüler şehre.

Bu sezon da 9 maçta 6 galibiyete imza attılar şu ana kadar… Avrupa Kupalarında bu yıl da Mart ayında ülkemizi temsil edecekler. Umuyorum ki, bu yıl da alacakları sonuçlarla ülkemizi başarıyla temsil edeceklerdir.

Elbette başarı bir tek kişiye ait değil. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gazişehir Kulübü birlikte destek veriyor. Bu tür, geliri olmayan, rol model olan, başarı öyküleri oluşturan takımların yerel yönetimler tarafından desteklenmesi gerektiğine inanırım hep. Bu anlamda; Fatma Şahin ve Mehmet Büyükekşi’yi kutlamak gerek. Tabiki önceki Başkan Adil Konukoğlu’nu da unutmamak lazım. O’nun döneminde Avrupa başarıları yaşandı.

Bir futbolcunun maliyetiyle, bir koca sezonu tamamlayan Gazişehir engelsiz basket takımı, daha fazla imkan verilse neler yapar kimbilir! Bu takımın kimyasını bozmaya, çok büyük bütçeler ayrılmasına karşıyım ama şehirle bütünleşmesi adına daha fazla tanıtımı yapılmalı, daha fazla desteklenmelidir.

Bu vesileyle, başarılarıyla gurur duyduğum GazişehirGaziantep Bedensel Engelliler Basketbol takımını, Genel Menejer Ramazan Taşkın ve hocaları Muharrem Karakafa’nınnezdinde, tekerlekli sandalyenin üzerinde ter döken tüm sporcularını tek tek kutluyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü fırsat bilip, başarı öykülerini daha fazla anlatarak, yılın 365 günü toplum duyarlılığını oluşturmamız gerektiğine inanıyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.