TÜCCAR TRUMP

Türkiye’nin, Suriye’nin kuzey doğusunda başlattığı harekat, bizim bu ülkenin topraklarına göz koymuşluğumuzdan değil, tamamen, sınır güvenliğimizi sağlamak için başlatılmış, ilerde yanı başımızda kurulması muhtemel bir terör devletçiğinin önüne geçmek amacıyla yapılmış, önemli bir operasyon.

Dolayısıyla, Allah ordumuza, kahraman Mehmetçiklerimize zeval vermesin. Eğer bu vatan varsa biz varız. Vatansızlığın ne demek olduğunu, her gün aramızda dolaşan Suriyelilere baktığımızda çok daha iyi görebiliriz.

Coğrafyaya baktığımızda, ne kadar sıcak bir bölgede olduğumuzu söylemeye bile gerek yok. Israrlı bir şekilde, Türkiye’yi bu ateşin içerisine çekme girişimi de, tüm bu oynanan oyunların bir parçası…

Nasıl mı?

Sözde müttefik dediğimiz ülkelerin verdiği silahların bugün bize doğrultulduğunu gördükten sonra çok fazla bir şey anlatmaya da gerek yok aslında… Fotoğraf çok açık ve net. Türkiye, kapalı kapılar ardında alınan kararlarla bölüp-parçalanmak isteniyor.

Türk ekonomisinin son 40 yılda, terörle mücadele kapsamında, ayırdığı bütçeye baktığımızda, sınır güvenliğimizi korumak için, nelere katlandığımızı daha iyi anlayabiliriz.

Gelelim; ABD’nin başında tutarsızmış gibi gözüken ama aslında, iyi bir tüccar olan Trump’un söylemlerine ve eylemlerine…

Önce, Türkiye’nin Suriye’deki teröristlere karşı başlattığı mücadeleyi kimler destekliyor, kimler karşı çıkıyor ona bakalım. Başta arap ülkeleri olmak üzere güce tapanların hepsi karşımızda… Sabah başka, akşam başka twet atan ABD Başkanı Donald Trump ise gerçekten aptal mı, yoksa çok mu zeki biri, mesajlarını iyi okumak gerekiyor. Kimi zaman, kuralları hiçe sayıyor. Kimi zaman bize boş alan bırakıyor. Çok alakasız konularda demeç verip, saçma sapan cümleler kullanıyor. Ancak, ekonomiden iyi anlayanların analizi, Trump’un ABD’si, Obama dönemi ile kıyaslandığında, ekonomiyi daha iyi yönetiyor. Trump, dünyaya silah satmak için iştahını kabarttıkça kabartıyor!

Sonuç itibariyle görülen o ki, Amerika’da Obama döneminde yaşanan krizden çıkıldı. Standart dışı politika ile ekonomi rayına sokuldu. Vergi indirimine bile gidildi. Şu anda, Amerikan ekonomisinde işsizlik son yılların en düşük seviyesini görmüş durumda. Çünkü atılan her mermi, ABD ekonomisinin işine yarıyor.

Yine söylüyorum. Türkiye’nin sınır güvenliğini koruması adına atılan her türlü adımı destekliyorum. Ancak, dış politikada daha kararlı bir politika bekliyorum.

Bir birey olarak ta bu beklentinin içerisine girmek, benim en doğal hakkım diye düşünüyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.