Turizm ve Suriyeliler...

Şehrin son aylarda yaşadığı en sancılı konuların başında Suriyeliler ve turizmdeki tıkanmışlık geliyor ki, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu’nun gündemi önceden belirlemeden düzenlediği toplantıda, ana gündem maddesi bu iki konu oldu.

Gündem kendiliğinden oluştu ve söz alan, konuşan kim varsa, şehrin turizm politikasındaki yanlış uygulamalardan bahsetti.

İspanya’daki bir şehir, bir müze yapımı için bir mimara milyonlarca dolar para ödeyip, müzeyi yaptıktan sonra cirosunu 5’e katlayabiliyorsa, onlara helal olsun demek düşer.

Evet doğru, ülkelerine milyonlarca turist çekmeyi başaran Avrupa’daki önemli kentler var.

Bu kentler, yaptıkları bir müzeyle 100 milyonlarca lira gelir elde edebiliyorsa, neden dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birisine sahip olan Gaziantep aynı başarıyı elde edemiyor?

Bir çok sebebi var ama çok basit bir şey söyleyeyim. Biz daha müzenin etrafındaki gecekonduları 10 yılda temizleyemedik.

Müzeye kim geldiyse, o yıkık dökük virane evleri de görüp te öyle gidiyor bu şehirden. Şu veya bu sebepten onlarca mazeret sıralayabilirsiniz ama bu şehrin uygulama ve icraatta yeterince samimi olmadığı çok açık ortada!..

EMEKÇİ KESİM NE YAPSIN?

Gaziantep insanı girişimci, çalışkan, müteşebbis ama Suriyeli göçüyle başlayan durağanlaşma dönemi, şehrin moral ve motivasyonunu yitirmesine yol açtı. Hangi sektöre bakarsanız bakın, insanlar istihdam açıklarını Suriyeliler üzerinden kapatmaya çalışıyor. İplikte, halıda, gıdada her şeyde onlar var.

Küçük esnafın yerini de onlar almaya başladı. Hatta trafikte de onlar var, gece yarısına kadar parklarda da!.. Kusura bakmayın, Suriyelilerin ne hali varsa görsün demiyorum ama bu şehrin yükünü çeken emekçi kesimi, Suriyelilere kurban edildi. Bu kesime artık bakkal borca ekmek bile vermiyor.

Vatandaşın hali böyle iken, siyasi partilerin gündemine bir bakar mısınız lütfen!..

Birisi seçilmişlerini göndermekle meşgul, diğeri de kongre ve iç hesaplaşmalarıyla…

Görevde olan da “acaba sıra bana gelir mi?” diye kara kara düşünüyor.

Bunların yanında yeni bir parti de kuruluş hazırlıkları yapıyor! Oh ne güzel!..

Yurdum insanını düşünen varsa bir adım öne çıksın da, bizlerde görelim lütfen!..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.