TÜRKİYE’DE FUTBOL

Gaziantep futbol Kulübü Eski başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı oldu. hem Gaziantep için hem de Türkiye futbolu için hayırlısı olsun. Gelir gelmez yaptığı ilk icraatlar gayet yerindeydi. Mehmet Büyükekşi, "MHK, Tahkim, UÇK ve tüm kurulların istifasını talep ediyorum." Diye belirtti. Maalesef Türk futbolu son yıllarda kayırmacılık, tehdit, siyasi baskının tahakkümü altındaydı. Uluslararası arenalarda futbol takımlarımızın başarısızlığı, Milli takımlar düzeyinde görülen çöküş yapılan bu tahakkümlerin eseri olarak ortaya çıktı. İnsanlar futboldan soğumaya başladı. Trabzonspor her ne kadar oynadığı futbolla şampiyonluğu hak etse de belli bir zümrenin desteğini aldığından ve lehine birçok tartışmalı karar verildiğinden şampiyonluğu gölgeli oldu.

Bir gecede Türkiye’nin en iyi hakemleri diskalifiye edildi. Hiçbir sebep gösterilmeden, hiçbir gerekçeli karar açıklanmadan yapılan bu diskalifiyeler zaten kötü bir performans gösteren hakemlerin bağımsız karar vermesini imkansız hale getirdi. Futbolda adalet yoksa maç izlemenin de bir anlamı kalmadı. UEFA kupalarından, yarı finallerden, milli takımlar düzeyinde Dünya üçüncülüğünden nasıl bu hallere düştük sebebi hukuksuzluktur.

Futbol o kadar etkileyicidir ki 2002 öncesi stadyumlarda yankılanan hükümet istifa söylemleri sandıkta kendini göstermiş, Devleti ele geçirmeye çalışan gruplar önce futbol kulüplerini hedef almıştır.

Gönül isterdi ki Türkiye Basketbol Federasyonunda olduğu gibi futbolun başında, kariyerinde futbolculuk yapmış, teknik direktörlük yapmış taraftarlığıyla değil de sevgi ve saygısıyla Türk futbolunda örnek gösterilmiş biri olsun. Ama ne yazık ki o liyakat hiçbir yerde gösterilmediği gibi burada da gösterilemedi.

Her ne kadar Sayın Büyükekşi’nin adaylığı iktidarın siyasi direktif doğrultusunda algılansa da 2022-2023 sezonu yeni yönetimle birlikte inşallah tüm haksızlık ve hukuksuzluğu ortadan kaldıracağı futbolun tekrar eski rekabet düzeyine erişeceği ummaktan başka elimizden gelen bir şey yok. Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığı hem Gaziantep’e hem de Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar A. Eray Ünver - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.